Aircoservice

Aircoservice

Aircoservice voor elke auto bij garagebedrijf Bakker

Een aircoservice zorgt dat uw airco in de auto optimaal blijft werken. Veel auto’s en bedrijfswagens hebben een airco, zodat u comfortabel, geconcentreerd en ontspannen kunt autorijden. Zomers houdt de airco uw auto lekker koel en in de winter voorkomt de airco dat de ruiten beslaan. Ook uw airco heeft onderhoud nodig. Garagebedrijf Bakker is het juiste adres voor het onderhouden van uw airco voor personenwagens, bedrijfswagen en vrachtwagens. U kunt bij ons terecht voor twee soorten gassen: R134A en R1234YF.

Waarom uw airco onderhouden?

Anders dan veel mensen denken is het aircosysteem niet onderhoudsvrij. Zelfs een goedwerkende airco verliest 8% tot 10% koudemiddel per jaar. Na enkele jaren merkt u dat de koelcapaciteit van de airco minder wordt. Een tekort aan koudemiddel kan daarnaast de compressor van de airco beschadigen, doordat deze te weinig wordt gesmeerd. Kortom laat de auto airco op tijd controleren.

Aircoservice: airco vullen

Weten of uw airco nog goed werkt? Kom dan langs voor een goede check. Onze specialisten controleren de werking van uw airco en of deze de temperatuur nog onder controle houdt. Met een Airco Servicebeurt wordt het koudemiddel van uw airco vervangen. Met Airco fresh wordt uw airco gereinigd van bacteriën en schimmels en voorzien van een frisse geur.

Hoe werkt het airco systeem van uw auto?

Instromende (warme) buitenlucht wordt door de airco afgekoeld. De airco van een auto bestaat uit een gesloten systeem waarin onder druk een koudemiddel wordt rondgepompt. Het is een natuurkundig principe: door verandering van druk kan de temperatuur worden beïnvloed.